فهرست مطالب

نشریه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
سال دوازدهم شماره 2 (تابستان 1399)

  • تاریخ انتشار: 1399/08/14
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فاطمه جمشیدی راد، مرتضی نیکوفر، شیلا نایبی فر* صفحات 1-8
    مقدمه

    آمیلویید A (SAA) یک مارکر حساس حالت التهابی حاد است و در کبد ساخته میشود و نقش دفاعی و ترمیم در فرایند التهاب دارد. نانو کورکومین)رنگدانه زردچوبه(یک ماده ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی است. هدف از این مطالعه، بررسی یک دوره تمرین ایروبیک و مکمل یاری نانو کورکومین بر شاخصهای ترکیببدنی و آمیلویید سرم A زنان دارای اضافه وزن و چاق است.

    روش کار

    در مطالعه نیمه تجربی حاضر، 44 زن (میانگین سن 33 / 3 ± 7 / 28 سال، شاخص توده بدنی 86 / 4 ± 53 / 31 کیلوگرم بر متر مربع و نسبت دور کمر به لگن 07 / 0 ± 82 / 0 سانتی متر)بصورت هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در چهار گروه تمرین (12 نفر) تمرین+ نانوکورکومین (12 نفر)، نانو کورکومین (10 نفر) و کنترل (10 نفر) تقسیم شدند و به مدت 8 هفته به انجام تمرین ایروبیک و مصرف روزانه یک کپسول 80 میلی گرم نانومیسیل پرداختند. داده با استفاده از آزمون تی مستقل و زوجی و کوواریانس و آزمون تعقیبی بونفرونی تجزیه و تحلیل شد و (05 / 0 > P) معنی دار تلقی گردید.

    یافته ها

    هشت هفته تمرین ایروبیک، مصرف مکمل یاری نانو کورکومین و همچنین اثر توامان تمرین و نانو کورکومین سبب کاهش معنی داری در سطوح سرمی آمیلویید A و مقادیر وزن بدن و شاخص توده بدنی میشود (05 / 0 > P). بین میانگین تمرین ایروبیک و کنترل و همچنین تمرین به همراه مکمل نانو کورکومین با کنترل تغییرات معنی داری مشاهد شد (05 / 0 > P)؛ اما نسبت دور کمر به لگن در تمامی گروه پژوهش کاهش معنی داری نداشت (05 / 0 < P).

    نتیجه گیری

    به نظر میرسد تمرین ایروبیک و نانو کورکومین به واسطه کاهش عوامل التهابی، میتواند در کاهش وضعیت التهابی در زنان دارای اضافه وزن و چاق و همچنین کاهش وزن بدن موثر باشد.

    کلیدواژگان: تمرین ایروبیک، نانو کورکومین، پروتئین آمیلوئید A، ترکیب بدنی، زنان دارای اضافه وزن و چاق
  • علیرضا بیباک، مرتضی بهنام فر*، بهرام بیباک، فائزه علیزاده، مهری علی آبادی، فرزانه شاکری صفحات 9-13
    مقدمه

    در مطالعه حاضر اثر عصاره الکلی گیاه اویار سلام با نام علمی Cyperus rotundus در مدل التهاب حاد در موش سوری نر مورد بررسی قرار گرفت.

    روش کار

    گروه های مطالعاتی به ترتیب موشهای سوری سالم دریافت کننده نرمال سالین به صورت وریدی، موشهای بیمار دارای التهاب حاد دریافت کنندهی کاراژینان، گروه های بیمار دریافت کنندهی عصارهی الکلی اویار سلام با دوز 100 و 300 میلیگرم عصاره تام بر کیلوگرم وزن بدن و داروی ایبوپروفن با دوز 12 میلی گرم بر کیلو گرم بودند. خیز التهابی در موش با تزریق زیر جلدی 02 / 0 میلیلیتر از محلول 5 / 0 درصد کاراژینان (carrageenan) به داخل کف پای حیوان ایجاد گردید و عصاره و داروهای مورد آزمایش 10 دقیقه قبل از تزریق کاراژینان به صورت داخل صفاقی به حیوان تزریق شد.

    یافته ها

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میانگین تغییرات التهاب آدم در بین گروه ها پس از تیمار معنیدار بود (001 / 0 ≥ P). فرآیند تغییرات آدم در طول زمان در تمام گروه های مورد آزمایش ابتدا افزایش و حداکثر مقدار آن 2 ساعت پس از تزریق بوده است و سپس روند کاهش التهاب آغازشده در گروه های درمان با عصاره به طور معنیداری نسبت به گروه های کنترل منفی و مثبت سریعتر اتفاق افتاد (0.01 ≥ P).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره الکلی گیاه اویار سلام Cyperus rotundus دارای اثرات ضد التهابی قابل توجهی است اما برای درک مکانیسمهای احتمالی این اثر به تحقیقات بیشتری نیاز است

    کلیدواژگان: التهاب حاد، عصاره ی الکلی اویار سلام، کاراژینان، ایبوبروفن
  • شاهین مافی نژاد، علی عباس زاده*، قاسم بیانی، حجت الله احتشام منش، مینا نوروزی خلیلی، مریم پولادی، نرگس سفیدی صفحات 14-19
    مقدمه

    چاقی در سن 6-3 سال به صورت اپیدمی در حال افزایش است و یکی از مهمترین عوامل خطر اضافه وزن در دوران کودکی، کاهش تغذیه با شیر مادر است. همچنین چاقی در دوران کودکی به عنوان یک پیش بینی کننده قوی چاقی در بزرگسالی مطرح است. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط مصرف انحصاری شیر مادر و شاخص توده بدن در کودکان 3-6 سال انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مشاهدهای گذشته نگر که در سال 97 بر روی جمعیت کودکان 3 تا 6 سال شهر بجنورد انجام گردید، تعداد 445 کودک به روش نمونه گیری چند مرحله ای از مهد کودکهای شهر بجنورد و مراکز پایش وارد مطالعه شدند. اطالعات از طریق چک لیست مشخصات دموگرافیک مادر و کودک و تعیین BMI حاصل شد. تجزیه و تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS ویرایش 19 و با استفاده از آزمونهای آماری انجام شد.

    یافته ها

    علی رغم افزایش طول مدت تغذیه انحصاری با شیر مادر در گروه با وزن مطلوب نسبت به گروه اضافه وزن، اختلاف آماری معنادار بین دو گروه وجود نداشت.

    نتیجه گیری

    از بین متغیرهای بررسی شده، شاخص توده بدنی باالتر در مادر ارتباط مستقیم با میزان افزایش وزن کودکان نشان میدهد. کاهش وزن تولد نوزادان با چاقی نسبت عکس نشان میدهد. به این صورت که میانگین وزن کودکان هنگام تولد در گروه کم وزن، کمتر از میانگین وزنی هنگام تولد در کودکان با وزن مطلوب و اضافه وزن بوده است.

    کلیدواژگان: کودک، شاخص توده بدن، شیر مادر
  • پویا فرخ نژاد افشار، فاطمه بهرام نژاد، مهشید فروغان*، مهدی اجری خامسلو، وحید راشدی صفحات 20-25
    مقدمه

    امروزه با سالخوردگی جمعیت، سالمندان با مسایل اجتماعی مختلفی رو به رو شده اند. آسایش و سلامت اجتماعی سالمندان در این بین از مقوله های مهم و مغفول بوده است که با کیفیت زندگی آنان ارتباط نزدیکی دارد. تاکنون مقیاس آسایش اجتماعی در جامعه سالمندان مورد روایی و پایایی قرار نگرفته است، لذا هدف این مطالعه بررسی روایی و پایایی مقیاس آسایش اجتماعی در سالمندان ایرانی در سال 1395 است.

    روش کار

    این مطالعه، یک مطالعه هنجاریابی است. شرکت کنندگان، 550 نفر سالمند مقیم شهر تهران که از مراکز و خانه های بهداشت به طور تصادفی انتخاب گردیدند. این مطالعه بر روی مقیاس آسایش اجتماعی (Social Well-being Scale) انجام شد. برای بررسی داده ها از آماره های توصیفی و آزمون همبستگی پیرسون، تحلیل عاملی اکتشافی و آلفا کرونباخ با استفاده از نرم افزار 22SPSS V. استفاده شد.

    یافته ها

    شرکت کنندگان شامل 9 / 58 درصد مرد و 1 / 41 درصد زن بودند. میانگین سنی 67 / 6 ± 09 / 66 بود. آلفا کرونباخ 94 / 0 بود. روایی سازه با روش تحلیل عاملی اکتشافی نشان داد که مقیاس از پنج جزء (انسجام اجتماعی، پذیرش اجتماعی، مشارکت اجتماعی، شکوفایی اجتماعی و انطباق اجتماعی) تشکیل شده است.

    نتیجه گیری

    مقیاس آسایش اجتماعی از پایایی و روایی مناسبی در سالمندان ایرانی برخوردار است. بنابراین میتواند برای ارزیابی آسایش و سلامت اجتماعی سالمندان ایرانی مورد استفاده قرار بگیرد

    کلیدواژگان: سالمند، آسایش اجتماعی، سلامت اجتماعی، روایی، پایایی
  • محمدتقی احمدیان، سید فرزاد متولی حقی*، نصیبه حسینی واسوکلایی، احمدعلی عنایتی، جواد رفیع نژاد، محمود فاضلی دینان، کوروش ارزمانی، فاطمه کوهستانی، امید دهقان صفحات 26-30
    مقدمه

    کک ها انگل خارجی پرندگان و پستانداران میباشند که علاوه بر ایجاد آزار و اذیت و حساست های پوستی در میزبان، ناقل بیماری مهمی مانند طاعون نیز به شمار می آیند. این مطالعه به منظور بررسی و شناسایی گونه های کک مهم از نظر پزشکی در شهرستان بجنورد استان خراسان شمالی انجامشده است.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک مطالعه توصیفی با رویکرد مقطعی است. نمونه گیری به مدت 7 ماه از فروردین تا مهرماه سال 1397 در نواحی روستایی شهرستان بجنورد استان خراسان شمالی انجام شد. با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای، تعداد 11 روستا برحسب موقعیت جغرافیایی)شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز) به تصادف انتخاب شدند. نمونه ها با استفاده از روش های مختلف نمونه گیری از اماکن حیوانی و انسانی صید شدند و بعد از آمادهسازی و مونته شدن با استفاده از کلید شناسایی معتبر تشخیص داده شدند.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر درمجموع 1540 کک با استفاده از روش های مختلف نمونه گیری صید شد. ککهای صید شده از خانواده پولیسیده شامل چهار گونه پولکس ایریتانس (2 / 94 درصد)، کتنوسفالیدیس فلیس فلیس (1 / 2 درصد)، کتنوسفالیدیس کانیس(2 / 1 درصد) و گزونوپسیلا کیوپیس (5 / 2 درصد) بودند. 41 درصد (631 عدد) نمونه ها نر و 59 درصد(909 عدد) آنها ماده بودند. گونه غالب پولکس ایریتانس بود و بیشترین وفور ککها در روستای تیمورتاش (7 / 77 درصد) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد گونه پولکس ایریتانس به عنوان گونه غالب و دارای بیشترین وفور در شهرستان بجنورد میباشد که میتواند به عنوان معضل بهداشتی مطرح شود. لذا برنامه ریزی جهت کنترل آن بسیار ضروری است

    کلیدواژگان: سیفوناپترا، تنوع زیستی، گزنوپسیلا، کتنوسفالیده
  • مریم امیدی، سیده محبوبه رضائیان*، الهام شریفیان، عطیه کلاته، زهرا مقدسی، معصومه جعفرزاده، نسرین یزدی زاده، مهدیس مهرابی صفحات 31-36
    مقدمه

    ماماها در مراقبتهای روزانه خود همواره با چالشهای اخلاقی مواجهه میشوند، بنابراین باید از جنبه های قانونی و قوانین حرفه ای خود آگاهی کافی داشته باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی ماماها از کدهای اخلاقی و قوانین و مقررات مامایی در بیمارستانهای تابعه استان خراسان شمالی در سال 97 انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی-مقطعی در سال 1397 بر روی ماماهای شاغل در بخش زایمان بیمارستانهای تابعه استان خراسان شمالی به روش سرشماری انجام شد. ابزار مورد استفاده در این مطالعه شامل پرسشنامه مشخصات فردی، پرسشنامه تعیین آگاهی کدهای اخلاق حرفه ای و قوانین و مقررات مامایی بود. تجزیه تحلیل داده ها توسط نرم افزار SPSS (نسخه 16) و آزمونهای آماری توصیفی، من ویتنی یو، کروسکال والیس ، ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد. میزان P کمتر از 05 / 0 معنی دار درنظر گرفته شد.

    یافته ها

    در این پژوهش میانگین آگاهی ماماها از کدهای اخلاق حرفه ای (88 / 1 ± 82 / 7) و میانگین آگاهی ماماها از قوانین و مقررات مامایی (89 / 2 ± 7 / 12) میباشد. اکثر افراد میزان آگاهی متوسطی از کدهای اخلاق حرفه ای 66 (6 / 78 %) داشتند، 40 (6 / 47 %(نفر از واحدهای پژوهش آگاهی ضعیف و 40 (6 / 47 %) نفر آگاهی متوسط از قوانین و مقررات مامایی داشتند.

    نتیجه گیری

    به علت کافی نبودن آگاهی ماماها از کدهای اخلاقی و قوانین و مقررات مامایی، اجرای برنامه های بازآموزی جهت ارتقای آگاهی افراد به منظور بهبود عملکرد و افزایش رضایت و همچنین کاهش خطاهای بهداشتی درمانی ضروری به نظر میرسد

    کلیدواژگان: ماما، اخلاق حرفه ای، قوانین و مقررات مامایی
  • فرح نامنی*، مرتضی تاجیک صفحات 37-43
    مقدمه

    چغندر یک ماده غذایی کاربردی در صنایع غذایی است ولی جایگاه آن در میان ورزشکاران به بخوبی مشخص نیست. این مکمل طبیعی ممکن است در تقویت و کنترل عوامل ایمنی، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئین سلولی و مقابله با شاخصهای اکسایشی موثر باشد. لذا هدف از این پژوهش بررسی اثرات یک دوره تمرین مقاومتی و مکمل یاری آب چغندر بر پروتئین واکنشگر C ، لیپید هیدروپراکسید و پروتئین کربونیل در سرم رت های نربود.

    روش کار

    دراین مطالعه تجربی 48 رت نر (10 - 8 هفته ای) نژاد ویستار پس از آشنایی با محیط جدید به طور تصادفی در 4 گروه (12 تایی با وزن 20 ± 210): گروه دارونما، گروه تمرین مقاومتی، گروه مکمل، گروه تمرین مقاومتی+ مکمل قرار گرفتند. برنامه تمرینی به مدت 8 هفته و هفته ای 4 جلسه انجام شد. پروتکل تمرینی با شدت 70 تا 75 درصد وزن رت ها به صورت فزاینده تا هفته هشتم طراحی شده بود. مکمل آب چغندر درگروه های مکمل و مکمل+ تمرین مقاومتی روزانه با دوز mg/kg/bw 8 به صورت گاواژ دریافت میکردند. خونگیری بلافاصله پس از آخرین جلسه تمرینی و با شرایط مشابه انجام شد. ازآزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون بونفرونی برای تعیین معناداری تغییرات استفاده شد (05 / 0 ≥ P).

    یافته ها

    پس از 8 هفته در مقادیر پروتئین واکنشگر C و پروتئین کربونیل و لیپید هیدروپراکسید در گروه های مکمل و تمرین مقاومتی+مکمل کاهش مشاهده شد. این کاهش در شاخصهای پروتئین واکنشگر (C (05 / 0 = P، پروتئین کربونیل (001 / 0 = P) و هیدروپراکسید لیپید (004 / 0 = P) معنادار گزارش شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این تحقیق نشان داد سازگاری به پروتکل تمرین و مکمل یاری آب چغندر با اثرات آنتی اکسیدانی، موجب کاهش پروتئین واکنشگر C ، پراکسیداسیون لیپیدی و کربونیله شدن پروتئینها شده است و برای بهبود سیسم ایمنی میتوان از این مکمل استفاده کرد.

    کلیدواژگان: آب چغندر، تمرین مقاومتی، پروتئین واکنشگر C، لیپید هیدروپراکسید، پروتئین کربونیل
  • مرجانه حبیبی، سنجر سلاجقه*، ایوب شیخی صفحات 44-51
    مقدمه

    بهبود و موفقیت سازمان، طیف وسیعی از فعالیتهایی با تحولات بیپایان را دربرمی گیرد و جهت افزایش موفقیت سازمانی نیاز به شناسایی عوامل محتوایی و ساختاری و نیز سرمایه اجتماعی در نظام اداری میباشد. لذا پژوهش حاضر با هدف طراحی الگوی نقش عوامل محتوایی و ساختاری سازمان با سرمایه اجتماعی و موفقیت سازمانی در دانشگاه علوم پزشکی اراک انجام گرفته است.

    روش کار

    این تحقیق از نظر هدف، توسعه ای و از نظر ماهیت، توصیفی- تحلیلی است. جامعه آماری پژوهش، تمامی کارمندان دانشگاه علوم پزشکی اراک بود که از میان آنها نمونه ای به حجم 305 نفر انتخاب شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. برای تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی و استنباطی (آزمون همبستگی و مدلیابی معادلات ساختاری) استفاده شد .

    یافته ها

    بر اساس بررسی نظرات خبرگان پنج بعد (استراتژی و اهداف، تکنولوژیکی، اندازه، فرهنگ سازمانی و محیط) عوامل محتوایی و سه بعد (پیچیدگی، تمرکز و رسمیت) عوامل ساختاری مدل تحقیق را تشکیل میدهند و موفقیت سازمانی در قالب سه بعد (چابکی سازمانی، به اشتراکگذاری دانش و نوآوری) و سرمایه اجتماعی سه بعد (ساختاری، شناختی و ارتباطی) در مدل را تشکیل میدهند. و عوامل ساختاری به طور معنی دار بر موفقیت سازمانی (120 / 0 = r) و سرمایه اجتماعی (116 / 0 = r) تاثیر مثبت گذاشته است (05 / 0 > P) و عوامل محتوایی نیز به طور معنی دار بر موفقیت سازمانی (780 / 0 = r) و سرمایه اجتماعی (771 / 0 = r) تاثیر داشته اند (05 / 0 > P).

    نتیجه گیری

    با توجه به مدل نهایی و تاثیر مثبت عوامل ساختاری و محتوایی بر موفقیت سازمانی و سرمایه اجتماعی میتوان با کنترل این عوامل موفقیت سازمانی و سرمایه اجتماعی را تقویت نمود

    کلیدواژگان: عوامل ساختاری، عوامل محتوایی، موفقیت سازمانی، سرمایه اجتماعی
  • امیر بیگدلی*، مرضیه قربانی مقدم، ملیحه افشاریان صفحات 52-56
    مقدمه

    IgA نفروپاتی شایعترین شکل گلومرولونفریت وعلت عمده بیماری کلیوی مرحله نهایی نارسایی مزمن کلیوی که با رسوب بارز IgA در ناحیه مزانژیال مشخص میشود. علامت شایع بیماری هماچوری گروس ویا میکروسکوپیک هماچوری است و درکمتر از 5 تا 10 درصد بیماران با IGM گلومرونفریت سریع پیشرونده بروز میکند، یافتن روشی آسان و غیر تهاجمی برای پروگنوزیس، تشخیص و درمان بیماری ضروری به نظر میرسد. در این مطالعه تلاش شده است به بیوماکرهای تشخیصی این بیماری بعد از انجام بیوپسی پرداخته شود .

    روش کار

    نفروپاتی IgA) N) شایعترین گلومرولونفریت در جهان است و در حال حاضر به عنوان یک عامل مهم بیماری کلیوی مرحله نهایی (ESRD) شناخته شده است. فشار خون بالا، پروتیینوری بیش از 1 گرم در روز و وجود ضایعات شدید در بیوپسی کلیوی اولیه مانند هلال و فیبروز بینابینی مهمترین عوامل پیش بینی کننده برای پیشرفت به ESRD است. با وجود شیوع و اهمیت بالینی آن، هیچ اجماعی برای معالجه بیماران با عوامل خطر برای پیش آگهی بدتر وجود ندارد. هدف ما توصیف مواردی از IgA N crescentic و تاکید بر اثر درمان سرکوب کننده سیستم ایمنی در اینجا است.

    یافته ها

    این مطالعه از نوع گزارش موردی از مشخصات فیزیولوژیک و پاتولوژیک بیمار ویافته های بالینی، و رادیولوژیکی ونوع درمان وسیر بیماری یک بیمار مبتلا به نفروپاتی ایمونوگلوبین آ در بیماربدون سابقه بیماری کلیوی .

    نتیجه گیری

    IgA Nephropathy که برای اولین بار حدود چهار دهه پیش به عنوان یکی از انواع بیماریهای کلیوی شناسایی شد، یکی از شایعترین دلایل گلومرولونفریت اولیه در کشورهای در حال توسعه است وهم اکنون نیز به عنوان یکی علل مهم end-stage renal disease) ESRD) مطرح استدر نتیجه، اگرچه مطالعات آینده نگر با مقایسه درمان سرکوب کننده سیستم ایمنی و حمایت از آن ضروری است، اما ما معتقدیم که درمان سرکوب کننده سیستم ایمنی در بیماران IgAN با فاکتورهای خطرناک ضعف برای پیشرفت مفید است.

    کلیدواژگان: نفروپاتی، ایمونوگلوبین آ، بیماری کلیوی
  • سید حامد سجادپور، لیلا حیدری نسب*، محمدرضا شعیری، محمد غلامی فشارکی صفحات 57-63
    مقدمه

    خودکشی یکی از دلایل اصلی مرگ و میر زودرس در جهان است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تجارب گسستگی و مولفه های دشواری در تنظیم هیجان در انگاره پردازان و اقدام کنندگان به خودکشی انجام شد.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع علی مقایسه ای است. جامعه مطالعه حاضر بیماران بستری در بیمارستان امام حسن (ع) استان خراسان شمالی با مشکل اقدام به خودکشی، همچنین بیماران مراجعه کننده به کلینیک های روانپزشکی استان خراسان شمالی با افکار خودکشی بودند. که از میان آنها 141 بیمار در دو گروه، بیماران بستری اقدام کننده به خودکشی(65 بیمار) و بیماران مراجعه کننده به کلینیک های روانپزشکی با فکر خودکشی درخور توجه بالینی(76 بیمار) به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند، و پرسشنامه های دشواری در تنظیم هیجان گرتز و رویمر (2004)، نسخه ی دوم مقیاس تجربیات گسستگی (1993) و پرسشنامه افکار خودکشی بک (1991) را تکمیل کردند. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزار 22SPSS- با آزمون های آماری مانوا و تی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    تجارب گسستگی در گروه اقدام کننده به خودکشی بالاتر از فکر خودکشی بود (021 / 0 =P) از بین مولفه های دشواری در تنظیم هیجان تنها دشواری در کنترل تکانه در بین دو گروه تفاوت معناداری داشت (0.001 <P).

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های این پژوهش می توان نتیجه گرفت، تجارب گسستگی و دشواری در کنترل تکانه در گروه اقدام کنندگان بالاتر از افرادی است که صرفا فکر خودکشی را تجربه می کنند.

    کلیدواژگان: افکار خودکشی، اقدام به خودکشی، تجارب گسستی، دشواری در تنظیم هیجان
  • حمید توکلی قوچانی، حسین لشکردوست، مهدی خانکلابی، دردانه اصغری، مریم حکمت آرا، سید حمید نبوی* صفحات 64-69
    مقدمه

    یکی از تهدیدکنند های اصلی سلامت و حیات دوره سالمندی مفهوم انزوای اجتماعی است. از این رو وجود ابزاری مناسب سالمندان بیش از پیش اهمیت دارد. از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین روایی و پایایی مقیاس شش سوالی شبکه اجتماعی لوبن در سالمندان شهر بجنورد انجام گرفت.

    روش کار

    این مطالعه ، مطالعه روش شناختی بوده که به شیوه مقطعی انجام شد. در این مطالعه 200 سالمند بالای شصت سال از تمامی مراکز بهداشتی درمانی شهر بجنورد متناسب با جمعیت تحت پوشش به شیوه تصادفی انتخاب شدند. نسخه فارسی پرسشنامه شش سوالی شبکه اجتماعی لوبن که شیوه ترجمه و باز ترجمه تهیه شده بود توسط پرسشگران تکمیل شد. بعد از محاسبه CVI و CVR با استفاده از نرم افزار SPSS و AMOS آلفای کرونباخ و تحلیل عاملی اکتشافی مرحله اول و دوم انجام گرفت.

    یافته ها

    در مطالعه حاضر 39 % سالمندان نمره کمتر از 12 کسب نمودند. همچنین مقادیر 97 / 0 = CVI و 91 / 0 = CVR بود. مقدار آلفای کرونباخ برای کل پرسشنامه 896 / 0 بود. تایید عاملی اکتشافی نشان دهد که این پرسشنامه در دو بعد خانواده و دوستان قرار دارد. مطابق مدل برازش ساختاری 988 / 0 = /df2X ، 971 / 0 = NFI ، 98 / 0 = CFI ، 88 = ./ RMSA بدست آمده است.

    نتیجه گیری

    مقیاس انزوای اجتماعی شش سوالی لوبن از پایایی و روایی مناسبی در سالمندان ایرانی برخوردار است. و با توجه تعداد محدود سوالات ابزار مناسبی برای سنجش انزوای اجتماعی در سالمندان میباشد.

    کلیدواژگان: سالمندان، انزوای اجتماعی، مقیاس شش سوالی لوبن، روایی، پایایی
  • سمانه کوزه گران، عبدالکریم حامدی*، علیرضا قدسی صفحات 70-74
    مقدمه

    استامینوفن و ایبوپروفن پر مصرفترین داروها در طب کودکان برای کنترل تب ودرد میباشند. در مورد کارایی، مدت زمان بروزاثر، عوارض و طول مدت اثر در کنترل درد و تب این داروها نظرات متفاوتی وجود دارد. ما در این مطالعه بر آن شدیم که اثرات ضد تب دو داروی شایع را بررسی نماییم تا بتوانیم براساس نتایج حاصله راهکار و توصیف و تحلیل مناسب ارایه دهیم.

    روش کار

    در طی یک دوره 6 ماهه نیمه دوم سال 400 کودک مراجعه کننده به درمانگاه کودکان که تب داربودند به صورت یک در میان به دو گروه تقسیم میشدند به یک گروه جهت کنترل تب استامینوفن با دوز 15 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر 4 تا 6 ساعت وبه یک گروه بروفن با دوز 10 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر 6 تا 8 ساعت تجویز گردید. بیماران به مدت 24 ساعت بعد از تجویز دارو مورد فالواپ تلفنی یا حضوری قرار گرفتند و هر گروه از نظر زمان قطع تب بعداز تجویز دارو، طول مدت بدون تب بعد از هر دوز و فواصل دادن دارو مورد بررسی قرار گرفتند.

    یافته ها

    از 400 کودک مورد بررسی در گروه اول)استامینوفن(185 کودک و در گروه دوم)ایبوپروفن(145 کودک وارد مطالعه گردیدند. در گروه اول متوسط مدت زمان قطع تب بعد از مصرف دارو 35 دقیقه و در گروه دوم 55 دقیقه بود. طول مدت بدون تب بعد از مصرف دارو در گروه اول 2 ساعت و در گروه دوم 4 ساعت بود. در گروه اول عدم رضایت از مصرف دارو خیلی کمتر از گروه دوم بود.

    نتیجه گیری

    بهترین داروی ضد تب در کودکان مخصوصا در عفونتها، استامینوفن است که البته باید با دوز کافی و صحیح مصرف شودواز مصرف داروی ضد تبی که آنتی انفلاماتوار هم باشد باید جدا خودداری نمود. مصرف ایبوپروفن و دیکلوفناک اگر چه ضد تب هم میباشند به عنوان داروی ضد تب مخصوصا در عفونتهای کودکان بهتر است استفاده نگردد. در مقایسه با استامینوفن این داروها هم عوارض بیشتر دارند و هم طولانیتر در جه حرارت بدن را کاهش میدهند.

    کلیدواژگان: تب، استامینوفن، ایبوپروفن، کودکان
  • شهرام برجیان بروجنی*، ستاره حقی، سیده مریم حجت صفحات 75-79
    مقدمه

    با توجه به اهمیت کنترل درد در دوره بعد از عمل جراحی، تجویز مسکنها با بهبود درد بیماران باعث کاهش عوارض بعد از عمل میشود. این مطالعه به منظور بررسی اثر دوزهای مختلف ملاتونین برمیانگین درد پس از عمل در بیماران سزارین تحت بی حسی اسپاینال انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تعداد 150 زن باردار کاندید سزارین الکتیو مراجعه کننده به بیمارستان امام علی (ع) زاهدان در سال 1398 حضور داشتند. بیماران به صورت تصادفی به 3 گروه دریافت کننده ملاتونین 5 / 1 و 3 میلی گرمی دو ساعت قبل از اسپاینال و گروه کنترل تقسیم شدند. میزان شدت درد و نیاز به مسکن مصرفی در گروه ها بررسی شد. در پایان داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS ver. 23 و آزمونهای آماری ANOVA و chi-square آنالیز شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران 7 / 4 ± 3 / 26 سال بود. نتایج نشان داد با افزایش دوز ملاتونین درد بیماران در ریکاوری و ساعتهای 6 و 12 کاهش یافته است. (05 / 0 > P) زمان درخواست اولین مسکن نیز در بیماران دریافت کننده ملاتونین به طور معنی داری نسبت به گروه کنترل بیشتر بود. (05 / 0 > P)میزان بی دردی و میزان عوارض در سه گروه مورد مطالعه تفاوت معنی داری با یکدیگر نداشتند. (05 / 0 < P).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد که ملاتونین در دوز های متفاوت میتواند در کنترل درد حاصل از سزارین مورد استفاده قرار بگیرد و مدت زمان بی دردی را افزایش دهد.

    کلیدواژگان: ملاتونین، درد پس از عمل، بی حسی، اسپاینال
  • آرزو غیرتی قاسم آبادی، مجتبی موسوی بزاز* صفحات 80-87
    مقدمه

    ابتلا به پرفشاری خون یکی از شایعترین بیماریهای مزمن در سرتاسر دنیای امروزی است. در مطالعات مختلف، مطرح است که افراد مبتلا به پرفشاری خون در مقایسه با افراد دارای فشار خون طبیعی از کیفیت زندگی پایین تری برخوردارند. علی رغم انجام مطالعات مختلف در زمینه پرفشاری خون، اطلاعات نسبتا کمی درباره کیفیت زندگی مبتلایان به این بیماری در دسترس میباشد، با توجه به ابهام نسبی در این خصوص پژوهش به بررسی کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به پرفشاری خون پرداخته است.

    روش کار

    جامعه آماری پژوهش شامل مراجعه کنندگان به مراکز جامع خدمات سلامت شهر خواف در سال 1397 میباشد که بر اساس جدول مورگان تعداد 384 نفر به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه استاندارد کوتاه کیفیت زندگی (SF-36) جمع آوری گردید. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق آزمون نرمال بودن داده ها، آزمون تی مستقل و تحلیل واریانس با کمک نرم افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پرفشاری خون در مراکز جامع خدمات سلامت شهر خواف 91 / 13 ± 09 / 52 بود. اختلاف معناداری بین میانگین کیفیت زندگی در گروه های سنی مختلف وجود نداشت. میانگین کیفیت زندگی بیماران مرد و زن با یکدیگر برابر بودند. بیمارانی که دارای بیمه درمانی بودند از کیفیت زندگی بهتری برخوردار بودند و میانگین کیفیت زندگی بیماران بر حسب وضعیت تاهل با یکدیگر برابر بود.

    نتیجه گیری

    پرفشاری خون ارتباط تنگاتنگی با کیفیت زندگی بیماران دارد. لذا بررسی و توجه به ابعاد مختلف کیفیت زندگی بیماران مبتلا به پرفشاری خون میتواند گام موثری در ارتقاء سلامت جامعه باشد.

    کلیدواژگان: پرفشاری خون، کیفیت زندگی، مرکز جامع خدمات سلامت
  • حامد مرتضوی، محبوبه طباطبایی چهر، معصومه طاهرپور، محدثه معصومی* صفحات 88-95
    مقدمه

    فعالیتهای روزمره زندگی به سالمندان این امکان را میدهد که استقلال خود را حفظ نموده و با توجه به اینکه متغیرهای دموگرافیک میتوانند بر توانایی افراد سالمند در انجام این فعالیتها موثر باشند، لذا مطالعه حاضر با هدف بررسی وضعیت فعالیتهای روزمره زندگی افراد سالمند و عوامل مرتبط با آن در افراد سالمند شهرستان بجنورد (شهری و روستایی) انجام شد.

    روش کار

    در این مطالعه مقطعی 450 فرد سالمند با نمونه گیری خوشه ای انتخاب شدند که از پرسشنامه دموگرافیک و پرسشنامه های فعالیتهای اساسی و ابزاری زندگی و سوالات باز برای بررسی فعالیتهای پیشرفته روزمره زندگی استفاده شده است. داده ها توسط نرم افزار SPSS (نسخه 24) و آزمونهای ناپارامتریک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    در بررسی فعالیتهای اساسی زندگی روزمره سالمندان، 4 / 95 درصد مستقل، 9 / 3 درصد کمی وابسته و 7 / 0 درصد کام لاا وابسته با میانگین 74 / 1 ± 49 / 15 بودند که با سن، درآمد، بیماریهای مزمن و مصرف داروها ارتباط معنی دار آماری دارد (05 / 0 > P). در رابطه با فعالیتهای ابزاری زندگی روزمره، 5 / 71 درصد مستقل، 4 / 16 درصد وابسته و 1 / 12 درصد کاملاا وابسته با میانگین 36 / 3 ± 30 / 11 بودند و با سن، جنس، تحصیلات، تاهل، بیماریهای مزمن و مصرف داروها ارتباط معنی دار آماری دارد (05 / 0 > P77 / 9) درصد سالمندان مورد مطالعه در فعالیتهای اجتماعی شرکت مینمایند که با سن، جنس، تحصیلات، تاهل، درآمد، بیماری های مزمن و مصرف داروها ارتباط معنی دار آماری دارد (05 / 0 > P).

    نتیجه گیری

    متغیرهای دموگرافیک بر سطح فعالیتهای زندگی روزمره افراد سالمند موثر بوده و میتوان با در نظر گرفتن این عوامل، برنامه ریزی مناسب برای ارتقاء سطح فعالیتها و بهبود شیوه زندگی افراد سالمند، انجام داد.

    کلیدواژگان: افراد سالمند، فعالیتهای روزمره زندگی، فعالیتهای ابزاری زندگی روزمره، فعالیتهای پیشرفته روزمره زندگی، متغیرهای دموگرافیک
|
  • Fatemeh Jamshidi Rad, Morteza Nikoofar, Shila Nayebifar* Pages 1-8
    Introduction

    Serum Amyloid A (SAA) is a sensitive marker related to the acute inflammatory phase, produced in the liver, and has got the protection and repair role in the inflammatory process. Nano curcumin (turmeric pigment) is anti-inflammatory and antioxidant. The purpose of this study was to evaluate the impact of advanced aerobic training and Nano curcumin supplementation on body composition and SAA levels in overweight and obese women.

    Methods

    In this quasi-experimental study،The Forty-Four women with (age 28.7 ± 3.33 years, BMI 31.53 ± 4.86 kg/m2 and WHR 0.82 ± 0.07 cm) above 25 kg/m2 were selected purposefully and were randomly divided into four groups of advanced aerobic training (n = 12), advanced aerobic training+ Nano curcumin (n = 12), Nano curcumin (n = 10) and control (n = 10) and for 8 weeks, they performed advanced aerobic exercise and daily intake of a Nano curcumin 80 m/g nanomicelle capsule. The Nano curcumin and control groups had no physical activity during the period. Fasting blood samples were taken 24 hours before and 48 hours after the last training session and serum levels were measured by ELISA using human kits. For data normality, K-S test and dependent t-test and analysis of ANOVA were used to test the hypothesis.

    Results

    The results showed that eight weeks of training ،supplementation ،and train +supplementation group significantly decreased SAA about pre-exercise values (P =0.001) There was also a significant difference between the four groups (P < 0.05).

    Conclusions

    Improved aerobic exercise and Nano curcumin appear to be effectivein reducing the inflammatory status of overweight and obese women as well as inreducing body weight by reducing inflammatory factors.

    Keywords: Advanced Aerobic Training, Nano Curcumin, Amyloid A, Overweight, Obese
  • Alireza Bibak, Morteza Behnamfar*, Bahram Bibak, Faeze Alizadeh, Mehri Aliabadi, Farzaneh Shakeri Pages 9-13
    Introduction

    The anti-inflammatory drugs are associated with some side effects. The herbal medicine has fewer side effects. In the present study, the anti-inflammatory effects of the alcoholic extract of Cyperus rotundus were investigated on acute inflammation in male mice.

    Methods

    In this experimental study, 30 mice were randomly assigned into 5 groups of 6, including the solvent group (physiological serum), the control group (carrageenan only), 2 groups of 100 and 300 mg/kg extract, and the last group received ibuprofen. Inflammation in mice with subcutaneous injection of 0.25 ml of 0.5% solution of carrageenan was created into the animalchr('39')s foot.

    Results

    The results of this study showed that the mean of changes in inflammation was significant among the groups (P < 0.001). The process of inflammatory changes in all tested groups was initially increased and its maximum value was 2 hours after injection. Then, the process of reduction of inflammation started at the same time reducing the inflammation in the treatment groups with extract significantly compared to the negative and positive control groups It happened faster (P ≤ 0.01).

    Conclusions

    The present study showed that Cyperus rotundus extract has significant anti-inflammatory effects; however, additional researches are needed to understand the possible mechanism of this effect.

    Keywords: Acute Edema, Carrageenan, Cyperus rotundus Ethanolic, ExtractIbuprofen
  • Shahin Mafinezhad, Ali Abbaszade*, Ghasem Bayani, Hojjat Allah Ehtesham Manesh, Mina Noruzi Khalili, Maryam Pouladi, Narges Sefidi Pages 14-19
    Introduction

    Obesity is increasing epidemically at the age of 3-6 years, and one of the most critical risk factors of childhood overweight is the reduction of breastfeeding. Childhood obesity is also a strong predictor of obesity in adulthood. This study aimed to determine the relationship between exclusive breastfeeding and body mass index in children 3-6 years old.

    Methods

    In this retrospective observational study, which was carried out on the population of children 3 to 6 years old in Bojnourd in 2019, 445 children were selected through multi-stage sampling from kindergartens and kindergartens in Bojnourd. The required information was then obtained through the demographic profile checklist and the baby mass index. Data were analyzed by SPSS 19 software using statistical tests.

    Results

    There was no statistically significant difference between the two groups despite the prolonged duration of exclusive breastfeeding in the overweight group.

    Conclusions

    Among the variables studied, higher body mass index in the mother has a direct relationship with the weight gain of children. Weight loss in neonates with obesity shows the opposite. This means that the average birth weight in the low birth weight group was less than the average birth weight in desirable and overweight children.

    Keywords: Baby, Body Mass Index, Breast Milk
  • Pouya Farokhnezhad Afshar, Fatemeh Bahramnezhad, Mahshid Foroughan*, Mehdi Ajri-Khameslou, Vahid Rashedi Pages 20-25
    Introduction

    Today, following the aging population, the elderly have been faced with various social issues. The social well-being and health of the elderly are important but it has been neglected that is closely related to the quality of life. The Social Comfort Scale has not been validated in the Iranian elderly. The purpose of this study was to investigate the Psychometrics properties of Social Well-being Scale in Iranian Elderly.

    Methods

    This is a psychometrics properties study. The participants were 550 elderly people living in Tehran who were randomly selected from health centers. The study was conducted on the Social Well-being Scale. The data were analyzed using descriptive statistics and Pearson correlation test, exploratory factor analysis, and Cronbachchr('39')s alpha via SPSS v.22 software.

    Results

    Participants were 58.9% male and 41.1% female. The mean age was 66.09 ± 6.67. Alpha Cronbachchr('39')s was 0.94. Structural validity by exploratory factor analysis showed that SWS consisted of five components (social integration, social acceptance, social contribution, social actualization, and social coherence).

    Conclusions

    Social Well-being Scale has good reliability and validity in Iranian elderly. Therefore, it can be used to assess the social well-being and health of Iranian elderly.

    Keywords: Aged, Social Well-being, Social Health, Reliability, Validity
  • Mohamad Taghi Ahmadian, Seyed Farzad Motevalli Haghi*, Nasibeh Hosseini Vasoukolaei, Ahmad Ali Enayati, Javad Rafinejad, Mahmoud Fazeli Dinan, Korush Arzamani, Fateme Kouhestani, Omid Dehghan Pages 26-30
    Introduction

    Fleas are the external parasites of birds and mammals which in addition to causing harassment and skin sensitivities in the host, are also vectors of important diseases such as plague. This study was aimed to study and identify medically important species of fleas in Bojnourd city of North Khorasan province.

    Methods

    This study is a descriptive cross-sectional study. Sampling was carried out for 7 months from April to October 2018 in rural areas of Bojnourd city of North Khorasan province. Using the cluster sampling method, eleven villages were randomly selected according to geographical location (north, south, east, west and center). Samples were captured using different sampling methods from animal and human sites, and after preparation and mounting, were identified using a valid identification key.

    Results

    In the present study, a total of 1540 flea were collected using different sampling methods. Captured fleas were from the Placida family included four species of Pulex irritans (94.2%), Ct. felis. felis, (2.1%), Ct. canis (1.2%) and Xenopsylla cheopis (2.5%). 41 % (631) of the samples were male and 59% (909) were female. The dominant species was Pulex irritans and the highest abundance of fleas was observed in Timurtash village (77.7%).

    Conclusions

    The results of this study showed that Pulex irritans is the dominant species and has the highest abundance in Bojnourd city which can be considered as a health problem. Therefore, planning to control it is very important.

    Keywords: Siphonaptera, Biodiversity, Xenopsylla, Ctenocephalides
  • Maryam Omidi, Seyedeh Mahboobeh Rezaeean*, Elham Sharifian, Atiyeh Kalateh, Zahra Moghadasi, Masoomeh Jafarzadeh, Nasrin Yazdizadeh, Mahdis Mehrabi Pages 31-36
    Introduction

    Midwives are always faced with ethical challenges in their day care, so they need to be aware of the legal and professional aspects of their care. The purpose of this study was to evaluate knowledge of midwives about rules and regulations and professional Ethical codes in North Khorasan hospital in 2018.

    Methods

    This descriptive cross-sectional study was performed on midwives working in the maternity department of affiliated hospitals of North Khorasan province in 2018 using census method. The tools used in this study were demographic questionnaire and knowledge of professional ethics codes and midwifery rules and regulations. Data were analyzed by SPSS software (version 16) and descriptive statistics, Mann-Whitney U, Kruskal-Wallis, Spearman correlation coefficient. P value less than 0.05 was considered significant.

    Results

    In this study, the mean of midwives chr('39')knowledge of professional ethics codes was 7.82 ± 1.88 and the mean of midwiveschr('39') knowledge of midwifery rules and regulations was12.7 ± 2.89. Most people had moderate awareness of professional ethical codes in 66 (78.6%) and 40 (47.6%) of them had low and 40 (47.6%) of them had moderate knowledge of midwifery laws and regulations.

    Conclusions

    Due to insufficient midwiveschr('39') awareness of professional ethical codes and midwifery rules and regulations, implementation of retraining programs to improve midwivechr('39')s awareness in order to improve performance and increase satisfaction as well as reduce health errors seems necessary.

    Keywords: Midwife, Professional Ethics, Rules, Regulation
  • Farah Nameni*, Morteza Tajik Pages 37-43
    Introduction

    Beetroot is a nutritious food in the food industry, but its importance is not well known among athletes. This natural supplement can effectively enhance and control immunity factors, lipid peroxidation, cellular protein carbonylation, and counteracting oxidative indices. Therefore, the aim of this study was to investigate the effects of resistance training and beet juice supplementation on CRP, LOOH, and PC in male rats.

    Methods

    In this experimental study, 48 Vistar male rats (8-10 weeks of age) were first familiarized with the new environment, and then assigned randomly to four groups (n = 12, 210 ± 20 g): resistance training, resistance training + supplement, supplement, and placebo. The exercise protocol was designed with an intensity of 70-75% of rat weights and continued increasingly for 8 weeks, with four sessions aweek. Beetroot juice in supplement and supplement + resistance training groups wasprovided as gavage with a dose 8 mg/kg/bw. Blood samples were collectedimmediately after the last training session with similar conditions. One-way analysisof variance and Bonferroni test were used to determine the significance of thechanges (P ≤ 0.05).

    Results

    After 8 weeks, significant reductions were observed in values of CRP (P =0/05), LOOH (P = 0/001) and PC (P = 0/004) in the resistance training + supplementand supplement groups.

    Conclusions

    The results of this research showed that adaptation to the protocol oftraining and beet juice supplementation could exert its antioxidant effects byreducing CRP, lipid peroxidation, and protein carbonylation hence this supplementcan be used to improve the immune system.

    Keywords: Beetroot Juice, Resistance Training, CRP, LOOH, PC
  • Marjaneh Habibi, Sanjar Salajegh*, Ayub Sheikhi Pages 44-51
    Introduction

    Improvement and success of the organization includes a wide range of activities with endless developments, and in order to increase organizational success, it is necessary to identify content and structural factors as well as social capital in the administrative system. Therefore, the present study aims to design the role model of the content and structural factors on the organization with social capital and organizational success in Arak University of Medical Sciences.

    Methods

    This research is developmental in terms of purpose and descriptive-analytical in nature. The statistical population of the study was all employees of Arak University of Medical Sciences, from which a sample of 305 people was selected. A researcher-made questionnaire was used to collect information. Descriptive and inferential statistical methods (correlation test and structural equation modeling) were used to analyze the data.

    Results

    Based on the opinions and suggestions of experts, five dimensions (strategy and goals, technology, size, organizational culture and environment) are content factors and three dimensions (complexity, formality and Focus) are Structural factors in model. Organizational success with three-dimensional (organizational agility, knowledge sharing and innovation) and social capital with three-dimensional (structural, specialized, and communicative) are in the model. Structural factors have a significant positive effect on organizational success(r = 0.120) and social capital(r = 0.116), and content factors have a significant effect on organizational success(r = 0.780) and social capital(r = 0.771).

    Conclusions

    According to the final model and the positive effect of structural and content factors on organizational success and social capital, by controlling these factors, organizational success and social capital can be strengthened.

    Keywords: Structural Factors, Content Factors, Organizational Success, Social Capital
  • Amir Bigdeli*, Marzieh Ghorbani Moghadam, Maliheh Afsharian Pages 52-56
    Introduction

    IgA Nephropathy is the most common form of glomerulonephritis and the major cause of end-stage renal disease. Gross or microscopic hematuria is a common symptom of hematuria and occurs in less than 5% to 10% of patients with IGM with rapidly progressive glomerulonephritis. The aim of this study was to investigate the diagnostic biomarkers of this disease after biopsy.

    Methods

    IgA (N) Nephropathy is the most common glomerulonephritis in the world and is currently recognized as an important end-stage renal disease (ESRD). Hypertension, proteinuria greater than 1 g / day, and severe lesions in primary renal biopsies such as crescent and interstitial fibrosis are the major predictors of progression to ESRD. Despite its prevalence and clinical significance, there is no consensus for treating patients with risk factors for worse prognosis. Our aim is to describe cases of crescentic IgA N and emphasize the efficacy of immunosuppressive therapy here.

    Results

    This is a case-control study of the physiological and pathologic features of a patient with clinical, radiologic, and treatment modalities of a patient with immunoglobulin A nephropathy without a history of renal disease.

    Conclusions

    IgA Nephropathy, first identified nearly four decades ago as one of the types of kidney disease, is one of the most common causes of primary glomerulonephritis in developing countries and is now one of the major causes (End - stage renal disease (ESRD).

    Keywords: Nephropathy, Immunoglobulin A
  • Seyed Hamed Sajjadpour, Leila Heydarinasab*, Mohammadreza Shairi, Mohammad Gholami Fesharaki Pages 57-63
    Introduction

    The purpose of this study was to compare the Dissociative Experiences and a six-dimensional conceptualization of emotion dysregulation between people who have suicide ideation and suicide attempt.

    Methods

    Participants were patients referred to Imam Hasan Hospital of North Khorasan with suicide Attempts, and to Psychiatric clinics in north Khorasan who had suicide ideation. In a comparative casual study, a total of 141 patients of young adults were considered. 76 of them who had suicidal ideation but no suicide attempts were compared with the rest (n = 65) who had at least one suicide attempt in the last week. They completed measures of Dissociative Experiences, emotion dysregulation and suicidal ideation.

    Results

    suicide Attempters reported significantly more Dissociative Experiences) P < 0.021( and difficulties with Impulse Control (P < 0.001) -which is one of the six-dimensional conceptualization of emotion dysregulation- than suicide ideators.

    Conclusions

    Screening and identification of people who have significant dissociative experiences and difficulties with impulse control is essential due to a high risk of suicide attempt. Therefore, they should be given higher priority to receive medical treatments and Psychotherapy.

    Keywords: Suicide Ideators, Suicide Attempters, Dissociative Experiences, Difficulties in Emotion Regulation
  • Hamid Tavakoli Ghochani, Hossien Lashkardoost, Mehdi Khankolabi, Dordaneh Asghari, Maryam Hekmatara, Seyed Hamid Nabavi* Pages 64-69
    Introduction

    One of the significant threatening health and life older adult is social isolation. Therefor need for an appropriate scale is necessary. This study was performed for validity and reliability Persian version of the Lubben social network-6 scale in elderly adults in Bojnurd.

    Methods

    This methodological study was a cross-sectional study conducted in 2016. Two hundred older people over sixty years old were randomly proportional to the population selected form all health care centers in Bojnurd. Interviewers completed the Persian version of lubben social network -6 scale. After calculating CVI and CVR, Cronbach alpha was used by SPSS and AMOS software and exploratory factor analysis of the first and second stages.

    Results

    In the present study, 39% of the older people scored less than 12. The value CVI=0.97 and CVR= 0.91. Cronbachchr('39')s alpha for the total scale was 0.896. Exploratory factor analysis indicates two dimensions; family and friends. According to structural fit analysis X2/df = 0.988, NFI = 0.971, CFI = 0.980 and RMSA = 0.88.

    Conclusions

    The Persian version of the Lubben social network -6 scale has good validity and reliability in Iranian older people. Furthermore, given a low number of questions, it is a good tool for measuring social isolation in Persian elders.

    Keywords: Older People, Social Isolation, Lubben Social Network -6 Scale, Validity, Reliability
  • Samaneh Kouzegaran, Abdolkarim Hamedi*, Alireza Ghodsi Pages 70-74
    Introduction

    Acetaminophen and ibuprofen are the most widely used drugs in pediatric medicine to control fever and pain. There are different opinions about the effectiveness, duration of effects, and side effects and duration of action in controlling pain and fever of these drugs. In this study, we decided to examine the antipyretic effects of two common drugs to provide solutions based on the results.

    Methods

    During six months in the second half of the year, 400 children referred to a pediatric clinic with fever were divided into two groups. One group was prescribed acetaminophen at a dose of 15 mg per kg every 4 to 6 hours to control fever, and the other group was prescribed ibuprofen at a dose of 10 mg per kg every 6 to 8 hours. Patients underwent telephone or in-person follow-up 24 hours after drug administration, and each group was evaluated for the time to stop fever after medication, the duration without the fever after each dose, and the interval between doses.

    Results

    Four hundred children were examined and split into 185 children in the first group (acetaminophen) and 145 children in the second group (ibuprofen). In the first group, the average duration of stop the fever after taking the drug was 35 minutes, and in the second group, 55 minutes. Duration without fever after taking the drug was 2 hours in the first group and 4 hours in the second group. In the first group, drug dissatisfaction was much lower than in the second group.

    Conclusions

    The best antipyretic drug in children, especially in infections, is acetaminophen, which, of course, must be taken in sufficient and correct doses and avoid taking antipyretic drugs, which is also anti-inflammatory. Although ibuprofen and diclofenac are also antipyretics, they should not be used as antipyretics, especially in pediatric infections. Compared to acetaminophen, these drugs have both more side effects and a longer reduction in body temperature.

    Keywords: Fever, Acetaminophen, Ibuprofen, Children
  • Shahram Borjian Boroojeny*, Setareh Hagghi, Seyede Maryam Hojjat Pages 75-79
    Introduction

    Due to the importance of pain control in the postoperative period, prescribing painkillers reduces postoperative complications by improving patientschr('39') pain. This study evaluated the effect of different doses of Melatonin on postoperative pain in cesarean section patients under spinal anesthesia.

    Methods

    In this clinical trial, 150 pregnant women enrolled the study who were candidates for elective cesarean section referring to Imam Ali (AS) Hospital in Zahedan in 1398. Patients were randomly assigned to 3 groups of melatonin 1.5 and 3 mg two hours before spinal and control groups. The severity of the pain and the need for analgesics were assessed in groups. In the end, data analyzed using SPSS software ver. Twenty-three by ANOVA and chi-square statistical tests.

    Results

    The mean age of the patients was 26.3 ± 4.7 years. The results showed that with increasing melatonin dose, patientschr('39') pain decreased during recovery, 6 and 12 hours after that (P < 0.05). The first painkiller administration time was significantly higher in patients receiving Melatonin than the control group (P < 0.05). There was no significant difference in postoperative adverse effect frequencies between groups (P < 0.05).

    Conclusions

    Melatonin in different doses can be used for pain control and increasing the painlessness duration in the cesarean section.

    Keywords: Melatonin, Spinal Anesthesia, Postoperative, Pain
  • Arezoo Gheirati Ghasemabadi, Mojtaba Mousavi Bazaz* Pages 80-87
    Introduction

    Hypertension is one of the most common chronic diseases in the world today. Various studies have shown that people with hypertension have a lower life quality than people with normal blood pressure. Despite various studies on hypertension, little information is available on the life quality in patients with hypertension. Due to the relative ambiguity in this regard, the study has examined the quality of life in patients with hypertension.

    Methods

    The statistical population of the study consisted of those referring to Health Services Comprehensive Centers of Khaf city in 2019. Three hundred eighty-four persons were selected as a statistical sample based on the Morgan table. The required information was collected through a standard short questionnaire of life quality (SF-36). Data were analyzed through the techniques, including data normality test, independent t-test, and analysis of variance using SPSS 24 software.

    Results

    The findings showed that the life quality means of patients with hypertension in the comprehensive health services centers of Khaf city was 52.09 ± 13.91. There was no significant difference between life qualities in different age groups. The average life quality for male and female patients is equal. Patients who have health insurance have a better life quality, and The average life quality of patients is equal in terms of marital status.

    Conclusions

    Hypertension is closely linked to patientschr('39') life quality. Therefore, considering different aspects of life quality in hypertensive patients can be a significant step in promoting community health.

    Keywords: Hypertensive Patients, Quality of Life, Health Services, Comprehensive Centers
  • Hamed Mortazavi, Mahbubeh Tabatabaeichehr, Masoumeh Taherpour, Mohadece Masoumi* Pages 88-95
    Introduction

    Activities of daily living allows older adults to maintain their independence. Moreover, demographic variables can affect their ability to perform these activities. The present study was conducted to assess the status of activities of daily living of older adults and associated factors in the city of Bojnurd (urban and rural).

    Methods

    In the present cross-sectional study, a total of 450 older adults were selected by cluster sampling method. Data were collected using a demographic questionnaire, basic and instrumental life activities questionnaires. Open questions were used to assess advanced activities of daily living. Data were analyzed by SPSS-24 using non-parametric tests.

    Results

    In assessing necessary activities of daily living, 95.4% of older adults were independent, 3.9% somewhat dependent, and 0.7% dependent, with a mean (standard deviation) of 15.49(1.74), which showed significant relationships with age, chronic diseases, and constant use of medications (P < 0.05). About instrumental activities of daily living, 71.5% of older adults were independent, 16.4% dependent, and 12.1% total dependent, with a mean (standard deviation) of 11.3(3.36), which showed significant relationships in terms of age, gender, education, marital status, chronic diseases, and constant use of medications (P < 0.05). Of participating older adults, 77.9% took part in social activities. These activities had significant relationships with age, gender, education, marital status, income, chronic diseases, and constant medications (P < 0.05).

    Conclusions

    Demographic factors affect the level of activities of daily living in older adults. Proper planning may improve older adultschr('39') activities and their lifestyle.

    Keywords: Older Adults, Activities of Daily living, Instrumental Activities of Daily Living, Advanced Activities of Daily Living, Demographic Variables